Loading

Vlees & Wild

Wild en Vlees

Zelf koken voor het gezin en of gasten met de komende feestdagen geeft vaak veel zorgen. Gaat het lukken, wat heb ik nodig, hoelang sta ik in de keuken. Op onze site en op de bestellijsten staan naast de 10 kant en klare hoofdgerechten 20 feestelijke hoofdgerechten die allemaal met een goed advies van ons te bereiden zijn.

U bepaalt eerst het hoofdgerecht, vervolgens het tussengerecht, dan de soep, en vervolgens het voorgerecht. Ook hebben wij drie voorbeeld menu”s voor u samengesteld. U kan natuurlijk zelf ook een combinatie maken. Zoals altijd hebben wij een groot assortiment vers vlees in huis, zodat u uw eigen creativiteit kan laten werken. Grotere stukken vlees bakken wij graag voor u, zodat u het produkt alleen nog maar op kerntemperatuur hoeft te bereiden. Onze sauzen staan voor u klaar!

Eendenborstfilet

Wilde eendenborstfilets zijn de beste die er zijn. Ze wegen ongeveer 100 gram per stuk. Snijd het vet ruitvormig in. Bak de filet eerst op de vetkant krokant en bruin. Bestrooi de vleeskant met zout en peper en bak bruin.Leg vlak voor het serveren in een oven van 120 graden en laat de kern 52 graden worden. Laat 20 minuten rusten op een warme plaats en snijd schuin in plakken. Presenteer met de rugzijde naar boven.

Volle hazenbouten
Deze wegen met bot 350 gram per stuk.

Hazenrugfilet
Wegen 140 gram per stuk. Vouw de punten van de filets naar binnen, en zet vast met een prikker.Bestrooi met zout en peper. Bak de hazenrugfilets in boter met olie aan alle kanten bruin. Leg ze in een oven van 100 graden. kerntemperatuur 50 graden.

Hertenbiefstuk en hertenrugfilet
Bij ons van de beste kwaliteit, vers geleverd door onze hertenboer die zijn weilanden heeft aan de oevers van de Linge in midden Nederland. Bak het vlees rondom in olie en boter bruin. Bestrooi met zout en peper. Leg de filet in een oven van 120 graden. Kerntemperatuur 50 graden. Laat rusten op een lauwwarme plaats. Snijd in dunne plakjes, en zet nog even in een warme oven. Serveer met onze rodewijnsaus met cantharellen.


Hertensucade
Sucade is een stuk vlees met een specifieke eigen smaak die door gasten als zeer bijzonder wordt ervaren. Kruiden, aanbraden en dan 100 minuten in de oven op 135 graden. Serveer daarbij winterse groenten zoals spruitjes en of rode kool en een stoofpeertje.

Fazant hen
Deze wegen 400 gram. De faznt kruiden met zout en peper en barderen met vetspek. U kan de fazant braden in een diepe pan en of na het aanbraden nog 25 tot 30 minuten in de oven garen. De laatste 5 minuten in de oven zonder het vetspek zodat hert borstvlees ook kleur krijgt.

Wildzwijnrugfilet
Zwijnfilet kan gemarineerd worden in rode wijn  met ui, peterselie, wortel, thijm, laurier en zout en peper. Dep de rug droog. Rondom aanbraden in boter en olie. Bestrooi met zout en peper en zet de oven op 120 graden. Kerntemperatuur op 50 graden. Laat de rug rusten en serveer in dunne plakken.

Rundvlees
In ons assortiment hebben wij Hollands rundsvlees en Autralisch rundsvlees. Australisch vlees is rustiger opgegroeid. In het zachte klimaat is gras in overvloed aanwezig. Daarom zijn de omstandigheden uitermate geschikt voor een rund om op te groeien. Hierdoor is het vlees gemarmerd, daardoor mals en sappig en vol van smaak. De striploin en de ribeye zijn van het Australische rund te leveren. Van het Ijselrund is alles te leveren. Als u van het Ijsel rund een ossenhaas of een rosbief neemt, bereid volgens de slow cooking methode kunt u van beide producten een overheerlijk kerstmaal op tafel zetten. Wij hebben alles in huis om u te helpen.