Loading

Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Voor de feestdagen hebben wij diverse kant-en-klaar hoofdgerechten.

Heel traditioneel is natuurlijk de gevulde kalkoen. De kalkoen is ontbeend met uitzondering van de poten en gevuld met mager kalfsgehakt, pistachenoten en truffeltjes. Daarnaast hebben wij het geheel op een lage temperatuur gegaard zodat u hem allen nog maar warm hoeft te maken; 100 minuten op 150 graden.

Wild kant en klaar
Elk jaar zijn onze geconfijte eendenboutjes in sinaasappelsaus een topper. Maar ook onze hazenpeper, hazenbouten in paddestoelensaus, hertensucade in wildsaus of hertenvlees in portsaus. Allemaal gemaakt in eigen keuken en van verse ingredienten.

Ossenhaas oven klaar
Een mooi stuk ossenhaas midden uit gesneden, overal even dik. Door ons lekker gekruid en dicht geschroeid (aangebraden). U haalt de haas ”s morgens uit de koeling en plaatst hem ongeveer 3 uur in de oven op een lage temperatuur met een kernmeter in het midden van de haas ingesteld op 45 graden. De oven zet u op 55 graden. U brengt op deze manier het vlees langzaam op de juiste temperatuur. Gaat het procces te snel; zet de oventemperatuur iets lager, gaat het te langzaam dan iets omhoog. U krijgt door deze bereiding een heerlijk sappig, mals stuk vlees. U kan deze bereidings methode natuurlijk ook gebruiken voor een rosbief, kalfsfrikando, kalfsribstuk en bij de lamsbout. Let op, elke soort vlees heeft een eigen kerntemperatuur. Wij hebben lijsten met de juiste temperaturen en een uitgebreide omschrijving daarbij. Voor een heerlijke combinatie hebben wij voor bij vlees; rode wijnsaus met cantharellen, paddestoelensaus, peperroomsaus, truffeljus en honing thijmsaus. Voor bij eventueel vis; beurre blancsaus en beurre blancsaus met spinazie.

Kant en klare specialiteiten
Kalfstong in madeirasaus, kalfssucade, kerstham en kalfsragout.